Cubola

De Cubola is ontstaan uit praktische noodzaak om, ook op lastige plaatsen, beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Vervolgens is deze zonwering voorzien van een strakke uitstraling. Het is een uniek zonweringsysteem dat zowel vrijstaand, als aan een gevel of op een schutting gemonteerd kan worden. De Cubola is het eerste zonweringproduct dat volledig horizontaal haar beschermende werk doet, zonder dat het doek “plisseert” wanneer het in de cassette verdwijnt. Een speciaal ontwikkeld systeem maakt het bovendien mogelijk het doek in een variabele hoek te plaatsen. Praktisch als bescherming tegen laagstaande zon en tevens om regenwater af te laten lopen. Ook wanneer het doek volledig in de cassette zit, is het frame op zich een architectonische verrijking.

Technisch vernuft
Het solide frame van de Cubola is vervaardigd uithoogwaardig aluminium. Speciaal ontwikkelde inwendige koppelstukken zorgen voor een stabiel geheel. Tevens zorgen deze ervoor dat ervan buitenaf geenbouten en moeren te zien zijn. De Cubola heeft een maximale afmeting van 400 cm breed x 400 cm diep. De hoogte is variabel. Binnen deze breedtematen zijn praktisch alle (ook ongelijke) maatvoeringen mogelijk. Zo vormt bv. 335 cm breed x 362 cm diep x 296 cm hoog geen probleem. Voor nog meer schaduw kan de Cubola oneindig aan elkaar gekoppeld worden. Ideaal voor (school)pleinen en horecagelegenheden, waar bescherming tegenschadelijke Uv-straling gewenst is.

Creatieve combinaties
Standaard is het onderhoudsarme aluminium Cubola frame verkrijgbaar in RAL 9010 (wit) en RAL 7016 (antracietgrijze structuur lak). Echter, elke andere RAL-kleur is op bestelling leverbaar. In combinatie met de vele verschillende beschikbare doekkleuren en dessins kan iedereen zijn eigen stijl creëren.

Cubola voorbeelden