Madeira

De pergolazonwering Madeira is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een grote breedte gecombineerd kan worden met een extra grote uitval. Tevens is de Madeira zeer windvast en combineert het een grootst mogelijk schaduw gevend oppervlak met een minimale muurbelasting. De doordachte constructie gecombineerd met sublieme techniek zorgen voor jarenlang schaduwplezier.

Over de Madeira

Breedte:
300 t/m 600 cm

Uitval:
250 t/m 450 cm

Standaardkleur:
RAL 9001Roomwit, RAL 9007 Stargrey structuur en RAL 7016 antracietgrijs structuur

Doek kleuren:
Dickson

Bediening:
Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)

Techniek:
De cassette wordt door middel van stevige kombeugels aan de muur bevestigd. De twee horizontale geprofileerde liggers worden aan de voorzijde door twee stevige aluminium staanders die op betonpoeren gemonteerd worden. De voorlijst wordt heen en weer bewogen door een combinatie van elektrische en afstand bedienbare motoraandrijving en een uitgekiend en in de liggers weggewerkt gasveren-systeem. Eenmaal volledig in de cassette verdwenen is het doek optimaal beschermd tegen weersinvloeden en blijft daardoor jarenlang mooi.

Liggers en staanders:
De positie van de liggers, en hiermee dus ook die van de staanders, kan men, binnen bepaalde grenzen, nog zelf aanpassen. Hiermee ontstaat de vrijheid die soms nodig is voor de positiebepaling van de staanders. Deze blijven immers permanent in het zicht, net als de liggers, ook als het doek volledig in de cassette opgeborgen zit. De staanders worden in de regel door middel van meegeleverde montageplaten op betonpoeren geplaatst die net onder het maaiveld verdwijnen.

Voorlijst:
Het doek wordt naar voren gebracht door middel van de voorlijst die, in gesloten toestand volledig in de cassette verdwijnt. Het doek wordt op spanning gehouden door een ingenieus systeem van gasveren die onzichtbaar in de liggers zijn weggewerkt.

Cassette:
De elegant vormgegeven en geheel gesloten cassette wordt door middel van stevige gietaluminium kom beugels aan de muur bevestigd. Door de uitgekiende constructie van deze kombeugels kan de cassette, en hierdoor dus het hele systeem, kantelen en kan men dus de hellingshoek op eenvoudige wijze aanpassen.

Madeira voorbeelden